"BUSSEJAR AMB POSI" PROGRAMA DE SENSIBILITZACIÓ MARINA PER A NENS I JOVES

 DESCRIPCIÓ

Aquesta activitat està pensada per a realitzar una sortida de tub respirador (ulleres i tub) amb nens i joves d'edats compreses entre 8 i 18 anys, alumnes dels col·legis de l'illa de Formentera.

Realització d'un recorregut senyalitzat amb boies i organitzat en grups reduïts que estaran acompanyats per instructors o dive guide qualificats i formats per per l'organització SSI i Vellmari.

  • Es fa una explicació prèvia de l'ús del material aquàtic, manera de respirar i moure's en l'aigua.
  • Es realitza una explicació prèvia amb presentació d'imatges i vídeo de les prades de Posidònia i el que observaran durant l'activitat en l'aigua. Els nens porten un flotador o armilla salvavides o un vestit de neoprè.

OBJECTIUS

  • L'objectiu principal d'aquesta activitat és la d'ensenyar el patrimoni marí que posseeixen les pitiusas, despertar la sensibilitat per la seva conservació i protecció. Fer-ho d'una forma divertida enfortint l'educació en valors com : el respecte a la diversitat, ecologia i medi ambient.
  • Volem que coneguin els esculls de Posidònia que es troben concretament al voltant de l'illa de Formentera.
  • Que coneguin també la problemàtica d'aquests esculls i donar-los l'oportunitat de reflexionar sobre el medi marí i crear una opinió sobre ell.
  • Volem que adquireixin sensibilitat del medi marí i dels problemes que té actualment. D'aquesta manera ens proposem arribar a:
  • Mostrar la importància que tenen els esculls de Posidònia a les nostres illes d'una manera pràctica.

ORGANITZACIÓ

El programa serà ofert a tots els nens d'edat escolar. Les sortida amb vaixell es realitzaran des del Port de la Savina - Marina de Formentera en l'embarcació Goleta Princesa de la Mar acompanyats per la tripulació del vaixell i instructors Vellmari.

LLOC

Racó de s´vaig fer olor lloc emblemàtic per a conèixer el major escull barrera de Posidònia o zona de “L'Arc “ zona resguardada poc profunda. Es triarà la zona depenent de les condicions climatològiques.

DURADA

3.5 h