EL CURS DE L'AIGUA

DESCRIPCIÓ

El Curs de l'Aigua és un dels programes educatius i de sensibilització ambiental desenvolupats per FACSA, empresa especialitzada en la gestió del cicle integral de l'aigua. El seu objectiu és generar consciència, des de primerenca edat, sobre la importància de fer un ús responsable de l'aigua i donar a conèixer de manera lúdica el cicle integral de l'aigua.

La jornada comença amb una amena presentació impartida pel personal de l'Aliança per l'Aigua, en l'expliquen en què consisteix el cicle integral de l'aigua i les seves diferents fases -captació, distribució, proveïment, sanejament, depuració i reutilització-. Una explicació que es complementa amb un vídeo protagonitzat per 5 personatges animats, “Els que més saben sobre l'aigua”.

Posteriorment, l'alumnat participa en una sèrie d'activitats per a afermar els conceptes estudiats. Aquestes consisteixen en un simbòlic concurs de preguntes sobre l'après i un taller pràctic en el qual els nens i nenes tenen l'oportunitat de simular el procés de depuració de l'aigua, partint de la manera en què es contamina l'aigua en les nostres llars, la qual cosa permet posar l'accent en els elements que provoquen problemes en el sistema de depuració i clavegueram.

Amb aquestes activitats, FACSA aprofita la seva llarga experiència en la gestió de l'aigua i el seu caràcter innovador i tecnològic per a aportar valor a la societat i al planeta.

MATERIALS

Perquè el procés d'aprenentatge sigui divertit, pràctic i interactiu, FACSA aposta per l'ús d'eines didàctiques d'última generació i recursos audiovisuals. El programa integra l'ús de la realitat augmentada i la tecnologia 3D, creant una experiència memorable-

A més, per als qui vulguin continuar aprenent, posa a disposició un còmic i una app anomenada com el curs, El Curs de l'Aigua, que podran provar a l'aula a través de les tauletes que es prestaran per a l'ocasió.

D'aquesta manera, l'alumnat no ha de portar material per a la sessió, FACSA facilita tots els recursos i materials necessaris.

OBJECTIUS

El programa complementa la matèria impartida en les classes d'una forma divertida i interactiva.

La seva principal funció és afavorir la creació d'una consciència ambiental positiva entre els més joves, incideix en la importància de fer un ús responsable de l'aigua i cerca produir uns canvis de comportament que ajudin a conservar i preservar l'aigua.

NIVELL EDUCATIU 

El programa El Curs de l'Aigua es dirigeix a l'alumnat del primer cicle de Primària.

DURADA

La durada de les activitats compreses en El Curs de l'Aigua és de 2 hores i 30 minuts.

CONTACTE

FACSA | Francesc Xavier Martorell - xmartorell@facsa.com |

Aliança per l'Aigua | Marina Moheno-Inés Roig | info@alianzaaguaibizaformentera.org