GESTIÓ DE LA PREVENCIÓ I ORGANITZACIÓ DE L’EXTINCIÓ PER PART DELS OPERATIUS DE LLUITA CONTRA ELS INCENDIS FORESTALS

 DESCRIPCIÒ

A aquesta activitat aprendrem sobre la biodiversitat i l’ecologia dels boscos d'Eivissa i Formentera, així com de la gestió forestal que es realitza sobre aquestes masses forestals i els perills que han d’afrontar.


La visita consistirà en una caminada per la vall durant la qual es realitzaran una sèrie d’aturades per conèixer diferents aspectes de la gestió del Rafal Trobat. 


Veurem dues parts del maneig de la vall ben diferenciades però que a l’hora estan molt relacionades. La primera, examinarà la gestió forestal dels boscos d'Eivissa i Formentera i els tipus de masses forestals; a la segona, coneixerem les accions de prevenció i extinció d’incendis forestals que duen les brigades de lluita contra incendis.


Es descriuran els treballs duts a terme a la vall per part de l'AAVV RAFAL TROBAT i el Pla de Gestió Forestal de Rafal Trobat; així mateix, es coneixerà la gestió dels recursos hídrics amb la creació d’una bassa d'aigua amb una doble finalitat, la creació d'un biòtop humit a la vall i un dipòsit per càrrega d’aigua d’helicòpters de l’operatiu d’extinció d’incendis forestals. 


La segona part de l’activitat correrà a càrrec de Xarxa Forestal amb els tècnics forestals i membres d’una brigada de l'IBANAT, que explicaran el seu treball i mostraran les eines i vehicles que utilitzen per a l’extinció dels incendis forestals.


* És important tenir en compte, que l'activitat podrà quedar suspesa si les condicions meteorològiques no permeten la seva realització o si es produeix una emergència que requereixi la presència dels mitjans d’extinció que participen a l’activitat.

OBJECTIUS

Conèixer el medi rural, adquirir algunes nocions sobre biodiversitat forestal de l'illa, gestió forestal i cinegètica, l'ecologia i lluita contra els incendis forestals, nocions sobre recursos hídrics, etc.

NIVELL EDUCATIU

De primària abatxiller

DURADA (4 HORES)

Per 2022:

4-11-18 i 25 de març

8-15-22-29 d’abril

COST 

Gratuït